Корупција

субота, 1. јануар 2011.

SOLUTIS MILIONSKE APANAŽE PREDSEDNIKU NOVOG BEOGRADA NENADU MILENKOVIĆU

SOLUTIS -19 MILIONA DINARA PLAĆENO ODMAH
UMESTO U ROKU OD TRI MESECA KAKO JE UGOVOROM PREDVIĐENO


Iako je komisija opštine zapisnički primila ugrađeni video nadzor 05.01.2009. godine, za sve novobeogradske škole, odmah sutradan je predsednik Nenad Milenković urgirao da se hitno plati 19 miliona dinara! Dakle tri meseca pre predviđenog roka plaćanja što je direktno kršenje Zakona o javnim nabavkama, jer se rok plaćanja ponderisao u samom postupku nabavke. Kurs evra je krajem decembra iznosio 86 dinara dok je početkom januara skočio na 93 dinara. Na čelu komisije je neizbežni Aleksandar Joksić, desna ruka predsednika opštine i direktor Centra za razvoj i lokalnu ekonomiju, organizator svih nameštenih javnih nabavki u opštini, koji je po nalogu Predsednika Nenada Milenkovića tražio i dobio milionsku apanažu za ovo prevremeno plaćanje! Firma Solutis je zaštićena samo kroz razliku u kursu sa 232.000 eura na 215.000 eura!!!

Interesantno je da je Igor Pupić, današnji koordinator u Opštini Novi Beograd, u vreme postavljanja i plaćanja video nadzora bio zaposlen u firmi Solutis, upravo zbog tih spašenih miliona nagrađen sa funkcijom člana Veća Gradske opštine Novi Beograd.

Takođe, napravljen je fantomski ugovor o nekakvom „održavanju sistema“u toku 2010. i 2011. godine sa Solutisom u vrednosti od 161.778 dinara na mesečnom nivou (ukupno na 3.235.560 dinara) iako je garancija za softver 5 godina a za hardver 3 godine!?

Građani Novog Beograda glasajte za Predsednika Nenada Milenkovića on vas sigurno neće izneveriti!


































































Нема коментара:

Постави коментар