Корупција

понедељак, 17. јануар 2011.

OSIM ČOKOLADICA PREDSEDNIK NENAD MILENKOVIĆ VOLI MILIONEI I OD SLADOLEDA

Predsednik Nenad Milenković ne ustručava se da prkosi svim pravnim propisima ove zemlje, već direktno i protivpravno oštećuje budžet Opštine Novi Beograd za više milionske iznose. Po proceni Sindikata u pitanju je iznos od najmanje 5 miliona
dinara.


Naime, članu Sindikata zaposlenom u opštinskom javnom pravobranilaštvu dana 19.05.2010.godine obratio se tadašnji predsednik Komisije za postavljanje pokretnih objekata na teritoriji Novog Beograda sa molbom sagledavanja nepoštovanja uslova konkursa od strane jedinog ponuđača za postavljanje sanduka za sladolede, preduzeća »Frikom«. Navedeno preduzeće, nije na vreme uplatilo predviđenu izlicitiranu cenu već sa zakašnjenjem od 16 dana. Izlicitirana cena bila je minimalna, jer dogovorno konkursu nije pristupio jedini drugi ponuđač Nestle. Drugom ponuđaču Nestle-u, Načelnik Inspekcije Miodrag Stanković, a po direktnom nalogu Predsednika Opštine Nenada Milenkovića omogućio je bespravno držanje sanduka sa sladoledima cele sezone bez ikakvog papira i bez plaćanja bilo kakvih taksi, nataj način što ih komunalni inspektori nisu kontrolisali! Zauzvrat »zakupnina« je naplaćivana u kešu za Predsednika Nenada Milenkovića.


Ni to nije bilo dosta za čoveka koji voli čokoladice i koji brine samo o sebi, a ne za zaposlene i za građana Novog Beograda. Dok su u Opštini Stari Grad, i drugim opštinama u Beogradu gde se upravljanje budžetskim sredstvima obavlja u skladu sa zakonom, i takse za sanduke za sladolede naplaćivane po više stotina hiljada dinara u transparentnom postupku licitacije, Predsednik Nenad Milenković za budžet opštine Novi Beograd prihoduje samo tridesetak hiljada, a za svoj džep sav ostatak. A ostatak se meri sa više desetina hiljada dinara.     


I ni to nije bilo dosta za Predsednika Nenada Milenkovića, jer smo mu iz Opštinskom javnog pravobranilaštva preporučili da poništi konkurs i da ga ponovi što se vidi iz dopisa u prilogu. Komisija sastavljena od članova svih stranaka to i čini. Međutim Predsednik Nenad Milenković smenjuje predsednika Komisije Aleksandra Arsova i postavlja Miloša Hetlerovića. Novi predsednik međutim ne ponavlja postupak licitacije kako smo sugerisali iz Opštinskog Javnog Pravobranilaštva već sve prećutno »zaboravlja« po naredbi Nenada Milenkovića.
O ovom skandalu razgovarano je na sednici Veća gde je Predsednik Nenad Milenković opet iskazao svoju samovolju i uprkos odluci i javnim upozorenjima opštinskog Veća sastavljenog od stranaka LDP, SPS,G17, PUPS, DS, opet strpao pare u svoj džep, a ne u Budžet opštine Novi Beograd.

Zaposlenima u opštini Novi Beograd  Predsednik Nenad Milenković ukinuo je osnovno pravo na minimalno dobrovoljno penziono osiguranje, a sebi obezbedio renoviranje stana od 30.000 evra!

Predsedniče Milenković znate li koliko nezaposlenih ima opština Novi Beograd i koliko ste novogodišnjih paketića mogli da kupite za nezbrinutu i siromašnu decu Novog Beograda, a vi mislite samo na »slatke« papirne novčanice sa što više nula i koliko stotina hiljada dinara možete da ukradete!
Zaposleni u opštini Novi Beograd neće glasati za Nenada Milenovića, a građani Novog Beograda neka odluče da li će dozvoliti da ih čovek bez ikakve biografije potkrada i dalje!

Vaš Sindikat 










Нема коментара:

Постави коментар