Корупција

среда, 16. фебруар 2011.

PREDSEDNIK NENAD MILENKOVIĆ POKUŠAO DA REKETIRA PEKARU KIM

Sindikat opštine Novi Beograd došao je do novih skandaloznih saznanja da je Predsednik Nenad Milenković pokušao da reketira Pekaru KIM.
Pre Pekare KIM, prethodni zakupac je plaćao samo 50.000 dinara mesečnu kiriju, plus 4% ukupne struje koju plaća opština Novi Beograd. Kako je 4% beznačajna stavka, prethodni pekar je u prostoru koji je zakupio od opštine pekao hleb i pecivo za sve njegove pekare i praktično, kiriju je imao za džabe. Opština Novi Beograd je imala više štete nego koristi, u prethodnom periodu. Član Veća Dragan Vujević došao je na ideju da se izdvoji posebno merno mesto za struju i da se raspiše javni konkurs za novog zakupca predmetnog prostora. Oglašavanjem i zakupom pekare je koordinirao član Veća Dragan Vujević preko Dragana Gunjića koji je u to vreme (leto 2009) bio Šef odseka za javne nabavke u opštini Novi Beograd.


Oglas je objavljen u dnevnim novinama i na javnom konkursu je pobedio Milan Trifunović sa pekarom KIM ponudivši dvostruko veću cenu zakupa (110.000 dinara) od predhodnog zakupca, plus što je plaćao struju onoliko koliko potroši. Sa njim je i potpisan predugovor u kome su definisana sva prava i obaveze. Pekara KIM je, na osnovu predugovora, imala pravo da postavi stolove na platou u visini pekare kao i reklamu na fasadi zgrade opštine. Vlasnik pekare je, kako sam kaže, po nacrtu arhitekte naručio izradu vitrina i ostalog nameštaja kako bi pekara dobila novi moderniji izgled i na to je uložio 5.000 evra, jer je ugovor potpisan na neodređeno vreme i jer mu je član Veća Dragan Vujević garantovao da ga nekoliko godina sigurno niko neće dirati. Međutim, ubrzo Predsednik Nenad Milenković dolazi u sukob sa članom Veća Draganom Vujevićem, i udaljuje ga iz pojedinih aktivnosti opštine. Za početak, smenjuje Dragana Gunjića, poverljivog čoveka člana Veća Dragana Vujevića, sa mesta šefa odseka za javne nabavke i na njegovo mesto postavlja svoju rođaku Katarinu Čubrić.

 

Posle toga, počinju problemi za zakupca pekare, Milana Trifunovića. Opština mu ne dozvoljava da postavi stolove i stolice ispred pekare, iako mu to ugovor omogućava i iako je samu opštinu snabdevala pecivima prilikom svake opštinske proslave i nikada mu nije bila upućena bilo kakva zvanična primedba. Dva dana posle postavljanja natpisa firme (reklame), Načelnik inspekcije Miroslav Stanković mu šalje komunalnog inspektora koji mu nalaže da reklamu demontira i upućuje ga na skupu i komplikovanu proceduru koja traje mesecima. Interesantno je da je Findomestic banka postavila svoju reklamu na fasadi opštine istog dana kada je otvorila filijalu umesto Hypo Alpe Adria banke. Još interesantnije je da je prostor u zakup Findomestic banci izdao član Veća Igor Pupić bez javnog konkursa, direktnom pogodbom, po mizernoj ceni od oko 150 eura mesečno. Kao sledeći udarac članu Veća Draganu Vujeviću, Predsednik Nenad Milenković odlučuje da iz odseka javnih nabavki otera zaposlenog Nemanju Pjevca, drugog odanog čoveka Dragana Vujevića i na njegovo mesto dovodi sekretaricu Smiljanu Mladenović. Time niko osim Predsednika Nenada Milenkovića više nema uvid u to šta se radi u opštinskim javnim nabavkama.

 

U oktobru prošle godine, opština jednostrano  "raskida" ugovor sa pekarom KIM, navodno zbog "žalbi korisnika na kvalitet peciva", iako taj razlog nije predviđen ugovorom i pokreće postupak iseljenja.
Vlasnik Milan Trifunović, koji je očajan, predočavao je Predsedniku Nenandu Milenkoviću da ima standard kvaliteta Haccap, da čak priprema Božićni kolač prilikom verskog obreda na Trgu Republike i tražio je da mu se kaže kakve su to navodne primedbe na kvalitet peciva? Taj razlog, čak i da je istinit, predmet je plaćanja penala po ugovoru, a nikako razlog za raskid. Naravno da odgovor nije dobio, niti se zna ko je uopšte prigovarao na kvalitet peciva. Vlasnik pekare KIM je angažovao advokata i svoje pravo će braniti na sudu.
Načelnik Miroslav Stanković je par dana nakon razgovora Predsednika Nenada Milenkovića i Milana Trifunovića vlasnika pekare KIM, tražio reket, što je vlasnik pekare Kim odbio, iako nikad nije naplatio po kilogram-dva  peciva za tog istog Načelnika Miroslava Stankovića, a po koja je često dolazila volonterka Blanka Galac.

Predsednik Nenad Milenković pokreće postupak prisilnog iseljenja pekare Kim u želji da pripremi prostor za pekaru HIT Mirka Šašića, inkriminisanog člana Srpske Napredne Stranke s kojim je pre par meseci išao na rođendan zaposlene u opštini ekonoma Branislave Božović.

Građani Novog Beograda glasajte za Predsednika Nenada Milenkovića i vašu platu tražiće da mu ostavite u Asteriksu ili u koverti na radnom stolu pored omiljenog džojstika, a potom će vas poslati u svoje preduzeće Siti Rent-A-Kar doo da fiktivno iznajmite njegove automobile i to mu platite preko računa.
Mi zaposleni u Opštini Novi Beograd nećemo glasati za njega!

Vaš Sindikat

Нема коментара:

Постави коментар