Корупција

четвртак, 17. март 2011.

NEJAKI NAČELNIK UPRAVE ĐORĐE POPAC VRHUNSKI PRAVNIK SA GLADIJATORSKOM VEŠTINOM „OBARANJA“ BUTELJKI BELOG VINA

Sindikat opštine Novi Beograd pokušaće da približi građanima Novog Beograda kakve se vrhunske sposobnosti i kakvo se sve vrhunsko umeće krije u nejakom načelniku uprave Đorđu Popcu:

1.      Nejaki načelnik uprave Đorđe Popac 06.09.2010.godine donosi rešenje kojim zaposlenu Anku Vukelić raspoređuje „pored poslova koje već obavlja“ (šef kabineta) na radno mesto šefa službe za skupštinske poslove „dok se ne izvrši popuna tog radnog mesta“.
2.      Prava i obaveze zaposlene Anke Vukelić počinju od 01.09.2010.godine.
3.      U obrazloženju rešenja, virtuozni pravnik i nejaki načelnik uprave Đorđe Popac sitnu knjigu piše: „pošto je radno mesto šefa službe upražnjeno od novembra meseca 2009.godine, a trenutno ne postoji mogućnost za popunjavanje tog radnog mesta“, pored poslova šefa kabineta obavljaće i poslove šefa službe za skupštinske poslove.

Nejaki načelnik uprave Đorđe Popac sa svojim virtuoznim pravničkim umećem, poput bračnog advokata i savetnika Dejana D. Babića, potom se poziva na član 14. Zakona o radnim odnosima u državnim organima, koji kaže: „Ako to potrebe državnog organa zahtevaju, funkcioner koji rukovodi državnim organom može rasporediti zaposlenog na drugo radno mesto u istom organu koje odgovara njegovoj stručnoj spremi i radnim sposobnostima“. 

4.      Član 21. Zakon o radnim odnosima u državnim organima
Zaposleni u državnom organu, odnosno postavljeno lice, dužan je da obavlja poslove koji ne odgovaraju njegovoj stručnoj spremi, znanju i sposobnosti u slučaju:
1) više sile koja je već nastupila ili se neposredno očekuje (epidemija,zemljotres,požar,poplava i druge elementarne nepogode),
2) kad treba sprečiti materijalnu šteu koja preti državnom organu,
3) kad su ugroženi ljudski životi i zdravlje ljudi.

Pitanja za vrhinskog pravnika i ljubitelja dobre kapljice u radno vreme nejakog načelnika uprave Đorđa Popca glase:

1.      Poštovani „pravniče“ zašto se 10 (i slovima deset) meseci nje izvršila „popuna radnog mesta“? Zar u opštini Novi Bepgrad nema dovoljno pravnika koji ispunjavaju uslove za šefa službe? Ili nisu po volji Predsednika Nenada Milenkovića? Ako se ti pravnici ne sviđaju Vama i Milenkoviću zašto niste raspisali konkurs za popunu radnog mesta? Sindikat opštine Novi Beograd garantuje da bi se najmanje trista novobeograđana prijavilo da radi u državnom organu za platu od 80.000 dinara.
2.      Kako možete da rešenja pišete retroaktivno od dana raspoređivanja? Jedino ako zaposlenu Anku Vukelić ne teleportujete 6 dana unazad? Ili ste nejaki načelniče Popac hteli da zaposlena Anka Vukelić primi punu platu, a ne umanjenu? Zašto ste toliko blagonakloni ka zaposlenoj Anki Vukelić?
3.      Nejaki načelniče Popac obzirom da se pozivate na član 14. Zakona i doslovno ga „prepisujete u rešenju“ verovatno znate da to „drugo radno mesto u istom organu“ ne odgovara stručnoj spremi Anke Vukelić i njenim radnim sposobnostima. Za to radno mesto je potreban pravni fakultet i radno iskustvo od najmanje 5 godina u struci. A Anka Vukelić ima završen Filološki fakultet i u tom trenutku samo 19 meseci radnog staža. Kako može, što je suprotno Zakonu, Anka Vukelić da zadrži i mesto Šefa Kabineta?
4.      Obzirom da Anka Vukelić Očigledno ne ispunjava uslove za to radno mesto, a ni član 21. Zakona joj to ne daju za pravo, jer nema više sile, elementarnih nepogoda i nisu ugroženi životi i zdravlje ljudi, osim ako zemljotres u Kraljevu nije nepogoda koja Vas je naterala da donesete ovakvo protiv pravno rešenje, hoćete li priznati javno da ste nesposobni i da ne poznajete materiju kojom se bavite. 

Ovih dana je tačno 16,5 meseci kako je radno mesto šefa Službe za skupštinske poslove „nepopunjeno“, a zaposlena Anka Vukelić i dalje drži dva radna mesta i prima uvećanu platu, koja iznosi skoro kao dve prosečne novobeogradske plate.
Da li ste Vi, nejaki načelniče, onaj čuveni Popac koji je sam sebi za rođenja deteta potpisao isplatu od ogromnih 300.000 dinara? Da vaše dete nejaki načelniče Popac vredi 5 puta više od bilo čijeg novorođenog deteta u opštini Novi Beograd?
Da li imate hrabrosti nejaki načelniče Popac da donesete originalnu diplomu diplomiranog pravnika ili je „nestala“ u požaru koji je zahvatio Vaš rodni Drniš?
Da li je istina nejaki načelniče Popac da ste ovo rešenje potpisali u restoranu „Marinada“ u polu-besvesnom stanju od uticaja belog rizlinga koji najviše konzumirate, a u društvu predsednika Nenada „Dembelića“ Milenkovića i direktora Poslovnog prostora Miše „Lepljivi prsti“ Markovića?

Sindikat opštine Novi Beograd postavlja otvoreno pitanje zaposlenoj Anki Vukelić da jasno demantuje prethodno iznesene navode i dostavi Sindikatu opštine Novi Beograd isplatne liste za navedeni period koje ćemo objaviti sa autentičnim komentarom? Sindikat opštine Novi Beograd došao je do saznanja da je zaposlena Anka Vukelić slala mailove članovima njene stranke sa veoma nemuštim i naivnim demantijem „da nikada nije primala dve plate u opštini Novi Beograd“. 

Građani Novog Beograda glasajte za Predsednika Nenada Milenkovića i vašu platu tražiće da mu ostavite u kafiću Asteriks ili u koverti na radnom stolu pored omiljenog džojstika, a potom će vas poslati u svoje preduzeće Siti Rent-A-Kar doo da fiktivno iznajmite njegove automobile i to mu platite preko računa.

Mi zaposleni u Opštini Novi Beograd nećemo više glasati za njega, nama je i dobrovoljno penziono osiguranje ukinuo!

Vaš Sindikat

Нема коментара:

Постави коментар