Корупција

понедељак, 21. фебруар 2022.

Šta je Vučić obećao Šapiću

 Dobro obavešteni izvor, sa vezama u samom vrhu režima, koji čvrsto stoji s obe noge na zemlji, došapnuo mi je pre praznika: „Srcočupač dobija Direkciju (za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda) i legalizaciju (nelegalno izgrađenih nepokretnosti u celom Beogradu).“

„Aha“, počeo sam da merim u sebi vrednost poklona, a on me je prekinuo: „Dobija kajmak. Da se ne blamiraš više nagađanjima. Ovako sam čuo, a ja jako dobro čujem.“

To je bio ceo razgovor i sad nekako moram da stignem sa trenutnih 650 do potrebnih 2.800 slova.

Panika u „Vesićevoj ekipi“, u koju sam imao delimičan uvid, potpuno je razumljiva.

Kada kažu „ovaj njemu Beograd, a ovaj njemu isto Beograd“, sa novim informacijama možemo da odgonetnemo šta se krije iza te političke poezije.

„Ovaj njemu Beograd“ odnosi se na načine kojima Doktor može da šteluje izborne rezultate na Novom Beogradu.

Dodatno me smorio Boris Tadić, koji je, gostujući u DLZ, rekao kako je odavno prošao rok za dogovor demokratske opozicije o zajedničkoj kontroli izbora, a naročito da se na vreme obezbede i obuče provereni opozicioni kontrolori na terenu, najvažnija karika u zaštiti glasova, odnosno potencijalni karijes u neprijatno velikom velu opozicione vilice.

Sada možemo da odgonetnemo šta znači deo stiha „a ovaj njemu isto Beograd“.

Aleksandar Šapić, u nemogućnosti da kontroliše nivo vode u ušima, već se ponaša kao beogradski šerif.

Kroz „Direkciju“ prolazi sve što se u Beogradu radi, asfaltira, gradi, diže i budži.

Zamislite količinu novca uloženog u bezbrojne građevinske radove i mutne investicije, pogađajte poreklo novca kojim su građene hiljade beogradskih nakaznih zgradica i zgradurina. Počnite na papiru da pišete cifru (u evrima) kojom će se „podmazivati“ legalizacija i ponestaće vam papira.

„Kajmak“ je, izgleda, jači od izbora.

Pare su u veš mašini, građevinski radovi ili uveliko traju ili samo što nisu počeli, odnosno nastavljeni.

Posebno brine to kome je Vučić obećao „građevinski kajmak“, ako mu pomogne da ne izgubi Beograd. Ko zna koliko taj dogovor postoji – očigledno dovoljno dugo, da budući „kajmaklija“, usred predizborne kampanje, samouvereno diže tužbe protiv internet satiričara i preti im ubistvom, nesvesno odajući nivo svoje nove bitnosti, koji veli da se na njega zakoni već ne odnose, a ako pobedi na izborima, teško nama.

Postoji šansa da se ovo spreči – izbori, 3. aprila, pod uslovom da opozicione stranke i koalicije vojnički pristupe kontroli izbora.

Pod uslovom da niko od njih ne radi za Vučića. U krajnjoj liniji, tu su građani. Isti oni građani koji su blokirali Srbiju da bi odbranili svoju životnu sredinu, već sad pred sobom imaju važan zadatak – uličnu borbu protiv izborne krađe.

Danas


Нема коментара:

Постави коментар