Корупција

петак, 3. децембар 2021.

Šapić postavio supružnike na čelo SC "Novi Beograd"

 Od dolaska na vlast SNS je preuzeo ulogu Službe za zapošljavanje, tako što o našem trošku u javna preduzeća zapošljava članove stranke zanemarujući znanje i stručnost. Aleksandar Šapić, kao pridruženi član SNS, isti model primenio i u opštini Novi Beograd udomljavajući svoje bliske saradnike. Javno preduzeće Sportski centar "Novi Beograd" pruža primer za ovakvu praksu. Đorđe Pejčić i njegova supruga Bisera Pejčić zaposleni su u Upravi ovog sportskog centra u kome je Đorđe vršilac dužnosti direktora JP sportskog centra, dok je njegova supruga Bisera predsednica ni manje ni više nego predsednica Nadzornog odbora. A članove Nadzornog odbora imenuje Skupština opštine Novi Beograd.


                                                                          Đorđe Pejčić

Međutim, pored ove, Bisera Pejčić ima još dve funkcije! Od januara 2021. godine radi u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju kao šef grupe za finansijske i računovodstvene poslove i poslove javnih nabavki, a 3. septembra 2021. godine izabrana je za zamenika predsednika Skupštine gradske opštine Voždovac. Zahvaljujući svim ovim funkcijama Bisera Pejčić mesečno iz budžeta primi ukupno 133 hiljade dinara.

                                                      Biografija Bisere Pejčić

U njenoj biografiji, koja se može pronaći na sajtu opštine Voždovac, navodi se da je rođena 1979. godine, a da je 2012. godine diplomirala na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Od oktobra 2013. do decembra 2020. godine radila je u gradskoj opštini Novi Beograd u Odeljenju za budžet i finansije, a od 2016. godine je član nadzornog odbora JP SC "Novi Beograd". Imajući u vidu da je Bisera predsednica Nadzornog odbora, te da njene nadležnosti uključuju nadzor nad radom vršilaca dužnosti direktora, odnosno njenog supruga, jasno je da je bračni par Pejčić u sukobu interesa!

Zanimljivo je da su pre ulaska u politiku, supružnici Pejčić otvorili restoran gotovih jela 2007. godine, no po svemu sudeći su shvatili da je politika isplativiji biznis.


Biografija njenog supruga Đorđa Pejčića je takođe interesantna. Diplomirao je iste godine kada i supruga, i to na istoj Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Od aprila 2013. do avgusta 2014. godine vršio je funkciju pomoćnika predsednika gradske opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića. U julu 2016. godine izabran je za člana Veća gradske opštine Novi Beograd i na ovoj funkciji je bio do marta 2017. godine, kada prelazi u Upravu GO Novi Beograd u odeljenje za budžet i finansije u kome mu je zaposlena supruga.

Bračni par Pejčić bio je visoko pozicioniran i na listama za odbornike Skupštine grada 2018. na kojima je Bisera bila na 17. mestu, ali i za narodne poslanike na izborima 2020. godine zauzeli su 23. i 39. mesto na listi. Nepoznato je koliki mesečni iznos gospodin Pejčić dobija od države za svoje funkcije zato što se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije ne nalazi njegov izveštaj o imovini i prihodima uprkos tome što je imovinu morao da prijavi pošto je od 2013. godine na javnim funkcijama.

Primer bračnog para Pejčić govori o tome kako struka i znanje nisu važni, već isključivo politika podobnost.

Direktno



Нема коментара:

Постави коментар