Корупција

субота, 14. децембар 2013.

PROPEVALI: BIVŠI SARADNICI SVALILI KRIVICU NA NENADA MILENKOVIĆA!

 
 
 
Nekadašnji predsednik opštine osumnjičen za nezakonito besplatno ustupanje 525 kvadrata bioskopa
 
bioskop Fontana, firma Art i popkorn
 
   

BEOGRAD - Propevali!

Predsednik i član Upravnog odbora JP „Poslovni prostor“ Dejan Miljković i Radisav Dabetić svalili su krivicu za nezakonito besplatno ustupanja 525 kvadrata bioskopa Fontana firmi „Art i popkorn“ na nekadašnjeg predsednika opštine Novi Beograd Nenada Milenkovića, saznaje nezvanično Kurir. Do zaključenja ovog broja Kurira Milenković, koji je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je sa šestoricom saradnika oštetio budžet opštine za 1,5 milion dinara, nije bio izveden na saslušanje.

Osumnjičeni Dabetić je, kako nezvanično saznajemo, potvrdio da je na jednoj od sednica Upravnog odbora „Poslovni prostor“ bilo reči o tome da se bioskop Fontana izdvoji iz „Poslovnog prostora“. On je naveo da je stigao dopis koji je lično potpisao Milenković s takvom odlukom.

- Predsednik opštine lično je doneo odluku da bioskop Fontana bude izdvojen iz „Poslovnog prostora“ - potvrdio je navodno i Miljković.
I jedan i drugi naveli su da nisu znali šta se dalje dešavalo s bioskopom Fontana, budući da je taj objekat izdvojen iz „Poslovnog prostora“.

- Nisam znao da će bioskop biti predat privatnoj firmi. To sam saznao tek prošle godine, kad sam, slučajno prolazeći pored nekadašnjeg bioskopa, video da stoji natpis neke privatne firme. Ni tad nisam znao da je izdat bez naknade, to sam saznao tek kad sam uhapšen - naveo je Dabetić.

Podsetimo, Milenković se sumnjiči da je odgovornima u JP „Poslovni prostor“ naložio da prostor od 525 kvadrata stave na raspolaganje opštini Novi Beograd. Taj prostor je zatim ustupio firmi „Art i popkorn“, čiji su vlasnici navodno njegovi dobri prijatelji.
(J. S.)

 
Nenad Milenković

Nenad Milenković
 
 
Biografija
NAMERAVAO DA VODI BEOGRAD


Nenad Milenković, koji je uhapšen u četvrtak, član je stranke Zajedno za Srbiju, u kojoj predvodi njen beogradski odbor. Navodno, trebalo je da bude kandidat te stranke na izborima za gradonačelnika Beograda sledeće godine. Inače, Milenković je prethodno bio član DS od njenog osnivanja sve dok na čelo nije došao Dragan Đilas.

Нема коментара:

Постави коментар