Корупција

четвртак, 04. јул 2013.

SUMNJIV RAD „POSLOVNOG PROSTORA NOVI BEOGRAD“

MUTLJAVINA: dr Aleksandar Gangula Šapić sklapa ugovore tek po završetku posla!
 
 

„Terazije iz tridesetih“ otvorene u maju 2012, a ugovor o radovima vredan 14 miliona dinara potpisan tek u oktobru; Park nema sve potrebne papire i samim tim nije bezbedan, pa svakog trenutka neko od posetilaca može da pogine

Aleksandar Šapić, Gangula,   
Šapić nije želeo da odgovori na pitanja o parku

BEOGRAD - Park izgradili i svečano otvorili, pa tek onda sveli račune i potpisali ugovor?!

Tematski park „Terazije iz tridesetih godina“, sagrađen po planu JP „Poslovni prostor Novi Beograd“, završen je i svečano otvoren u maju 2012, a tek u oktobru iste godine ovo preduzeće je potpisalo ugovor o izvođenju radova, vredan čak 14 miliona dinara, saznaje Kurir. Najodgovorniji za ovu mutljavinu je predsednik opštine Novi Beograd i član Predsedništva DS Aleksandar Šapić.

Sumnjiv ugovor

- Radovi su završeni u maju. Iako nije dostavljen elaborat o protivpožarnoj zaštiti, što je neophodno, uprava je požurila da se pohvali otvaranjem. Tačno dan pred izbore, 5. maja, svečano je otvoren tematski park „Terazije“. Posle skoro pola godine, 22. oktobra 2012, „Poslovni prostor Novi Beograd“ potpisao je ugovor za radove na već završenim Terazijama, vredan 14 miliona dinara - priča Kurirov izvor.

Ovaj naknadni ugovor potpisan je s firmom „MS Inženjering d.o.o.“ i dogovoreno je da ova firma završi gradnju po sistemu „ključ u ruke“, iako je u vreme sklapanja ugovora u oktobru sve već bilo izgrađeno.

Park nije bezbedan

Osim retroaktivnog sačinjavanja ugovora, problematična je i bezbednost samog objekta, za koji nije dostavljen elaborat o protivpožarnoj zaštiti.

- Park uopšte nije bezbedan. Neko bi mogao da pogine zbog nesigurnih kulisa ili da strada u požaru. Formiranje cene po sistemu „ključ u ruke“ podrazumeva i prikupljanje svih potrebnih dokumenata o bezbednosti, kako bi mogla da se dobije upotrebna dozvola objekta, i da bi posetioci u svakom trenutku bili bezbedni - kaže izvor Kurira, pitajući se kako je moguće da ovaj park nema ove važne dozvole.

Izbegava odgovor

Aleksandar Šapić, koji je na čelu opštine Novi Beograd, nije se javio na telefon niti je odgovorio na pitanja u vezi sa ovim nepravilnostima iako je neposredno pre toga na Tviteru napisao da ga građani mogu pitati sve u vezi sa JP „Poslovni prostor Novi Beograd“.

- Opštinska uprava, SC „11. april“, mesne zajednice, „Poslovni prostor Novi Beograd“. Za ostale institucije na Novom Beogradu zaista je nekorektno nas optuživati - napisao je Šapić. Do zaključenja ovog broja od Javnog preduzeća „Poslovni prostor Novi Beograd“ nismo dobili odgovore ni na jedno pitanje koje smo im postavili.

Park građen pod sumnjivim okolnostima

Park građen pod sumnjivim okolnostima
Čemu služe „Terazije“?

Iako je za izgradnju tematskog parka „Terazije iz tridesetih godina“ potrošeno mnogo novca Beograđana, tolika investicija sada ne uspeva da povrati ni deo uloženog, jer nema zakupaca za lokale, nema nikakvih manifestacija koje bi privukle zakupce, pa samim tim nema ni posetilaca i turista.
- Čemu služe te Terazije i ko je profitirao na njihovoj gradnji?! Suprotno od današnje slike, pred otvaranje je obećan bogat letnji program u saradnji s pozorištima i drugim institucijama - objašnjava izvor Kurira.

 

1 коментар:

  1. Ovaj, nazovi "park" sluzi, za izvlacenje para, kao sto je onomad Ozegovic preoravao pesacke staze i od njih pravio "biciklisticke, bez ikakvih tehnickih uslova !!! CIST KRIMINAL NA KOJI KRIMINALNO ORGANIZOVANA UPRAVA CUTI !!! Na isti nacin JP Poslovni prostor Novi Beograd je pljackao gradjane izdavanjem tezgi na tzv. "Otvorenom Trznom Centru", iako po gradskim propisima tezge NISU MOGLE DA SE DAJU U ZAKUP TRECIM LICIMA !!!! NARAVNO DA SU I OVAJ KRIMINAL POKRIVALI ZUTI, NA CELU SA Zeljkom Ozegovicem I NjEGOVIM CAUSIMA !!!!

    ОдговориИзбриши