Корупција

понедељак, 1. август 2011.

DIREKTOR MEDIJSKOG SERVISA ALEKSANDAR TIJANIĆ – PRIPROSTI GOROSTASNI SKOČIMOMAK


Aleksandar Tijanić, član saveza komunista od malena, čovek koji je nedovoljno obrazovan, ministar u Mirkovoj vladi ne ovoj već onog pokojnog, lukavi direktor narodne televizije koji je od nje napravio javnu kuću a ne javni servis, čovek kameleon, čovek koji je među prvima postavio standard u lažnom patriotizmu, čovek koji na zidu drži repliku glave nosoroga, čovek koji je loše vaspitan i bahat do nesvesti, čovek koji je najveću gledanost doživeo na javnom servisu srpskih suseda, čovek koji svoje najveće neprijatelje muve istrebljivački ubija pesnicom, čovek koji se tukao u sudnici nekadašnjeg Četvrtog suda i čovek koji je “odradio” Mirjanu Marković u nekom julu dok je Slobodan Milošević bio živ, a sam to preživeo…..




Da li uopšte postoji taj nesputani talenat Aleksandra Tijanića i da li ima pravo takav čovek da kroji srpsku svakodnevicu kada naslućujemo povezanost sa srpskim tajkunima, kojima je u interesu samo sopstveni interes? Da li je milion evra godišnje od strane Miškovića cena nesputanog talenta Aleksandra Tijanića? Kako je glavni urednik Tijanićevog informativnog programa Nenad Lj. Stefanović istovremeno, i na današnji dan, suvlasnik medijske kompanije koja posluje sa RTS-om, a istovremeno je Stefanovićeva kompanija kod kompanije Miroslava Miškovića zadužena za 370.000 evra?  



Nema šta. Aleksandar Tijanić mnogo voli da zašilji svoje novinarsko penkalo, jer nije jedan od milion srpskih radnika, već se uvek šlepao na teren onog dela usnulih, samoupravnih i udruženih radnika RTS-a. Kada bi u svaki Dnevnik 2 pustio jad i čemer, tugu i nemoć, bedu i propast, materijala bi imao od Horgoša pa dalje Koridorom 10, 11, 12..... Zašto to Aleksandar Tijanić ne radi? Direktno bi uticao na izborni rezultat? Podigao bi revoluciju veću od 5.oktobra! Šta ipak Aleksandar Tijanić može? Može da im neda oka da sklope, da ih natera da rade dan i noć, da ih natera dvaput da misle pre nego nameste novu igru. To Aleksandar Tijanić treba da radi. Zato Aleksandru Tijaniću građani Srbije plaćaju tih 90 miliona evra! Ne da budeš korumpiran Aleksandre Tijaniću!





Agencija za borbu protiv korupcije je aktom od 11. 8. 2010. godine zatražila od Aleksandra Tijanića da dostavi spisak funkcionera RTS-a koji su zatečeni na dužnosti sa danom 1. 1. 2010. godine. Aleksandar Tijanić nije izvršio tu zakonsku obavezu, što bi omladinci rekli, iskulirao ih je. Potom je Agencija za borbu protiv korupcije prvostepenim rešenjem od 15. 10. 2010. godine izrekla meru upozorenja, i naložila Aleksandru Tijaniću da dostavi izveštaj o njegovoj ličnoj imovini i prihodima, kao i drugi funkcioneri u RTS-u. Drugostepenim rešenjem Agencije za borbu protiv korupcije od 20. 4. 2011. Agencija je odbacila žalbu Aleksandra Tijanića od 5 .4. 2011. godine kao neosnovanu, i izrekla mu meru još jednom, meru upozorenja. Potom je Agencija za borbu protiv korupcije odbila i njegovu žalbu na rešenje Agencije od 6. 6. 2011. godine, kojom mu je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije generalnog direktora RDU RTS. Predlog Aleksandra Tijanića za ponavljanje upravnog postupka, koji je Agencija vodila, ona je odbacila svojim zaključkom 12. 7. 2011. godine, kao i njegovu žalbu, i uputila ga na jedini preostali pravni lek, a to je pokretanje upravnog spora tužbom pred Upravnim sudom u Beogradu u roku od 30 dana.

Ovog puta Tijanić nije ispao mnogo pametan, a ni mnogo jak, što nije bila njegova karakteristika do sada, izložio se ismevanju cele stručne javnosti koristeći argumentaciju da su direktori medijskog servisa novinari. Struka u koju se zaklinjao postala je ironija njegove programske šeme.


Priprosti, gorostasni skočimomak Aleksandar Tijanić, nikad nije bio, to što nam je samohvalisavo govorio da jeste! Sve što uradi ili kaže gospodin Tijanić treba uzeti sa velikom dozom rezerve i nepoverenja. Profil Aleksandra Tijanića nije borac i inteligencija već bezobraznost i nedostatak ljudskosti.

U analizi Istinomera okarakterisan je kao nedosledan.

1. Kada je raspisan novi konkurs za generalnog direktora RTS-a, Aleksandar Tijanić je objasnio da se "po svoj prilici neće ponovo kandidovati" za funkciju na kojoj je proveo šest godina. I pored tvrdnje da neće, Tijanić se, ipak, kandidovao za generalnog direktora Javnog servisa. Kasnije je objasnio da su ga, navodno, saradnici naterali da se kandiduje, iako je on lično smatrao da je ovo najbolji trenutak da napusti RTS.




Vaš Sindikat 





2 коментара:

  1. tijanica ne podnosim iy rayloga yato sto je nehumana i pohlepna osoba koja misli na novac i moc...ali ok....sve ce doci na svoje mesto...kad tad tijanicu molices ya parce hleba e tek tada ces osetiti pohlepu drugih ljudi konu koju ti sad pokayujes...

    ОдговориИзбриши
  2. Ova opskurna figura, bruka novinarske profesije, bez imalo etike i dalje sedi na celu "Vlasnistva gradjana Srbije".I cinicno porucuje ,,Verujte NASIM ocima"!!!Eeej.., jadna Srbijo!Za pet vekova pod Turcima ne potrudi se da naucis od njih bar ono sto valja: Harac 10%, imovina tvoja, danak kada je drzava ugrozena,gledajte bar ,,Sulejmana" mozda shvatite pojam pravde u tim davnim vremenima!Mi imamo zakone, i onaj o lustraciji, ali - nema pravde!!!
    Sada ovaj, nelustrirani, na adrese ,,Vlasnika javnog servisa", salje na desetine hiljada ,,Opomena pred utuzenje" !? jer svoje ,,vlasnistvo" ne placaju!!!
    Treba ubrati danak dok se drzava ne seti. U mutnoj se vodi najbolje lovi...
    Sulejmanova pravda bi ovakve ,,obezglavila" , uci nas navedena serija, mi zaboravismo i ono sto smo znali; Pocetak bune na dahije" , a tako se hvalimo ,,istorijskim pamcenjem" i herojskom mitologijom, pardon, istorijom."Vostani Serbije" nema vise ko da zapeva.Spusta se polako mrak i na ono malo preteklih od silnih davanja za bolje ,,sutra".Ispada da samo zli traju u kontinuitetu- a.., nismo tako ucili!!!
    Ostade nam samo ,,Boze pravde",no mnogi vise cak ni u to ne veruju pritisnuti svakodnevnim patnjama da prezive.I tako, cini se da bi smo i danas lakse podneli novih 5 vekova pod Turcima, nego ,,demokratiju" modernih dahija i Tijanicu slicnih ,,likova".Bilo bi jeftinije!!!

    ОдговориИзбриши