Корупција

петак, 20. мај 2011.

DA LI JE MINISTAR DUŠAN PETROVIĆ DŽEDAJ ILI „TERENAC“ ZA 10%?


Ministar Dušan “10%” Petrović, čovek koji je u potpunosti potopio žutu demokratsku podmornicu, čovek iz senke koga se zgrozila Evropska Unija, anonimni advokat iz Šapca, čovek čijih 10% provizije mora da isplati svaki preduzetnik u Srbiji i čovek koji će probati pred kraj baš ulaskom u Vladu Srbije da ostvari sebi dodatnu finansijsku korist. Kažu za njega da je pravi “terenac” i da kad namiriše novac nema te prepreke koja bi mogla da ga zaustavi! Sindikat opštine Novi Beograd saznao je  u određenim krugovima da se Dušan “10%” Petrović pominje kao čovek koji premijeru Cvetkoviću govori šta treba da radi i da je neka vrsta predsednika Vlade iz senke! Valjda je zato ova Vlada tako troma i nedorasla svojim zadacima, a samom premijeru Cvetkoviću više priliči funkcija ministra vera u Vladi Republike Srbije! Čak je i NIS-u krenulo mnogo bolje od kada je Dušan “10%” Petrović podneo ostavku na mesto člana Upravnog odbora, pa je vrednost akcija od tada sa 400 dinara skočila na 770 dinara.

Sindikat opštine Novi Beograd smatra da je jučerašnja odluka Vlade da se za koordinatora borbe državnih organa protiv korupcije izabere ministarka Snežana Malović skandalozna i apsolutno dosledna dosadašnjoj nesposobnosti Vlade Republike Srbije. Otvoreno pitamo kako može osoba čiji je šef ministar “10%”Petrović da bude na tako odgovornom mestu? Javna su govorkanja da se čak i državni sekretar Homen, student koji danas raspolaže sa 20 miliona evra, izdire i prenosi naređenja ministarki Malović od strane neprikosnovenog vladara iz senke Dušana “10%” Petrovića!        

Sindikat opštine Novi Beograd u ime pokradenih novobeograđana javno pita čija je to Ahilova tetiva ministar Dušan “10%” Petrović?

U analizi Istinomera tretiran je potpuno zasluženo kao “nešto između”, kao osoba bez ikakvih osobenosti, mada nije ni čudo kada je deset godina studirao prava!


A ispod žita, kojim tako voli da trguje i pravi masne provizije, ministar Dušan “10%” Petrović je više nego korumpiran političar, možda najkorumpiraniji političar srpske današnjice! Da li je baš to razlog njegove veze sa državnim sekretarom Slobodanom Homenom i predsednikom Novog Beograda Nenadom Milenkovićem, ta glad za tuđim novcem!?

Ministar Dušan “10%” Petrović, pod nadimkom Karamela, poznat je širom Srema i Podrinja kao suvlasnik ili vlasnik mnogih preduzeća. Milioni evra okreću se preko firmi “Inter-kop” direktora Save Krunića, “Top-kalk” iz Jazovnika, “Alfa RS”, “Pro-kalk”, “Vodoterm”, “Auto Italija”… Advokat koji zamuckuje, danas je težak 650 miliona dolara! Kada bi mu istražni organi postavili pitanje kojim se to poslom bavio, koji je brend njegove kompanije, Karamela Dušan Petrović mogao bi kratko da odgovori - korupcija. Karamela Dušan Petrović se stavio na usluge Darku Šariću, biznismenu iz Bijelog Polja, kome se danas sudi za nelegalni šverc narkotika. Valjda otud veza novobeogradskog predsednika Milenkovića sa Metals bankom koja pere novac narko bosovima i koja je prvi kvartal 2011.godine bez novca od kokaina završila u minusu od 40 miliona dinara! Prema izveštajima američkih diplomatskih krugova poslatim iz Beograda, imovina gospodina Dušana Petrovića, vlasništvo u nekretninama i suvlasništvo u firmama, kao i gotovom novcu i parama u sefovima i na računima, procenjuje se na oko 650 miliona dolara! Veliki novac za jednog šabačkog advokatskog mangupa!

Kako rešiti probleme Ahilove tetive i ministra Dušana “10%” Petrovića pita Sindikat opštine Novi Beograd?

Jednostavno, izlaskom na birališta i glasanjem protiv korupcije i njenih predstavnika u vlasti!

A ko to nije korumpiran u Srbiji pitaćete!?

Pa onaj ko nije na vlasti je sigurno manje korumpiran od onoga ko jeste! Da li je to dovoljan razlog ne znamo, ali možda bi mogli da pokušamo, pa u krug do nekog novog petog oktobra, šestog oktobra, osme sednice, devete sednice…..samo da ih nateramo da prestanu da kradu! Sramota je!

Vaš Sindikat1 коментар:

  1. KADA CE BITI UHAPSENE SAME PERJANICE ZUTOG PREDUZECA, PA I OVAJ CIVIJASKI "aDVOKAT" ???? POCEV OD REPUBLICKOG NIVOA PA SVE DO NAJNIZIH SEFOVA - KAPOA !!!!

    ОдговориИзбриши