Корупција

понедељак, 4. април 2011.

IMAMO POŠTENE PRIJATELJE!!!

 Dejan ilicdejan@open.telekom.rs
Poštovani,
hvala vam na ekspresnom i ponovljenom odgovoru kome NE TREBA DA SE OBRATIM, te se isti može shvatiti kao loša prvoaprilska šala.
Iz vešeg odgovora od 1.4.2011. godine može se zaključiti da vam je NESUMNjIVO JASNO KOJI JE ORGAN NADLEŽAN ZA PRIJEM PODNESKA (Član 56. stav 4. Zakona o opštem upravnom postupku - "Službeni list SRJ", br. 33/97, 31/01), ALI NIJE JASNO ZAŠTO NE PRIMENjUJETE NAVEDENI ČLAN ZAKONA ZUP-a U CELOSTI: "... POSLAĆE PODNESAK BEZ ODLAGANjA NADLEŽNOM ORGANU, ODNOSNO SUDU I O TOME ĆE OBAVESTITI STRANKU."
Da li je to pokušaj da zadržite retrogadni odnos uprave prema nama građanima, da smo mi tu zbog vas ???
Sva je prilika da jeste pa ću vam odgovoriti u vašem stilu, drsko i bezobrazno.DA LI VI MISLITE DA STE BOGOM DANI I IZABRANI, NEKE MESIJE ILI ŠTA VEĆ A MI RETARDI PA DA SE IGRATE OVAKO SA NAMA ????NA ŠTA LIČI OVAJ GRAD ????PRETVORILI STE GA U NAJGORU SELENDRU !!!SVA NAČELNIČKA I ŠEFOVSKA MESTA SVIH SLUŽBI U OVOM GRADU, OD UPRAVE DO JAVNIH PREDUZEĆA, DRŽE LICA SA GEOGRAFSKIM POREKLOM KOJE NEMAJU DODIRNIH TAČAKA SA OVIM GRADOM, LICA SA GENETSKOM I ISKONSKOM MRŽNjOM PREMA OVOM GRADU, PA SU SHODNO TOME SEBI PRILAGODILI I URBANISTIČKE I KOMUNALNE USLOVE DA SE OSEĆAJU KAO KOD KUĆE !!!! NE SMETAJU VAM PREORAVANjA PEŠAČKIH STAZA I OTIMANjA ZELENIH POVRŠINA NA NOVOM BEOGRADU, NE SMETAJU VAM SVAKAKVA URBANISTIČKA SILOVANjA OVOG GRADA KOJEG ORGANSKI NE PODNOSITE. MNOGO VAS IMA, BOLjE STE ORGANIZOVANI I DOK VAS BUDE BIOLOŠKI VIŠE TAKO ĆETE SE I PONAŠATI PREMA OVOM GRADU I NAMA GRAĐANIMA-BAHATO, SILEDžIJSKI, DESTRUKTIVNO, .... PA ONDA NE ČUDI VAŠ PONOVLjENI ODGOVOR.ZBOG SLIČNOG KOMSOMOLSKOG PONAŠANjA TUŽEN JE SEKRETARIJAT ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE ZBOG MALTRETIRANjA I NANOŠENjA MATERIJALNE ŠTETE U BLOKU 12. VRHUNSKI BEZOBRAZLUK JE DA ME UPUĆUJETE DA SE OBRATIM POLjOPRIVREDNOM INŽENjERU-SMER STOČARSTVO KOJI NE ISPUNjAVA NI ELEMENTARNE USLOVE ZA OBAVLjANjE POSLOVA KOMUNALNOG INSPEKTORA, A KAMO LI DA BUDE NAČELNIK Odeljenja za inspekcijske poslove NAJVEĆE GRADSKE OPŠTINE, NE POZNAJE PROPISE ZA KOJE JE POTREBNO ZNANjE IZ SASVIM DRUGIH NAUKA, NITI POZNAJE GRADSKA PRAVILA CIVILIZACIJSKOG ŽIVLjENjA. BILO JE DOVOLjNO SAMO DA PRIMENITE ČLAN 56. stav 4. Zakona o opštem upravnom postupku ("Službeni list SRJ", br. 33/97, 31/01) koji eksplicitno kaaže: "4) KAD ORGAN POŠTOM DOBIJE PODNESAK ZA ČIJI PRIJEM NIJE NADLEŽAN, A NESUMNjIVO JE KOJI JE ORGAN NADLEŽAN ZA PRIJEM, POSLAĆE PODNESAK BEZ ODLAGANjA NADLEŽNOM ORGANU, ODNOSNO SUDU I O TOME ĆE OBAVESTITI STRANKU." !!! NE BISTE POGREŠILI NIMALO !!!NEGO I TU STE LENjI OD SVOJE BAHATOSTI I OSIONOSTI DA SE OBRAZUJETE !!! UPRAVI SLEDI TEŠKA DEZINFEKCIJA I DEZINSEKCIJA-HLOR I ŽIVI KREČ, PA ONDA PRIJEMNI ISPIT, OD MATEMATIKE, SRPSKOG, ISTORIJE, TJELESNOG ODGOJA, ...
Srdačno.

Ljiljana Rajkovic [mailto:ljiljazr@sbb.rs]
Moj komentar na ovo:Odvratno je, stvarno!!!Jednom ću Vam ispričati kako sam imala neugodnosti zbog slične situacije...Pozdrav, Ljiljana“

Vladimir Mendelson [mailto:vladi.m@sezampro.rs]
Naravno odgovor urbanizma na ponasanje sluzbenice - nacelnice , je
potpuno neodgovarajuci ...
Ovo sa "krajputasima" je izgleda uglavnom nas izum, i to je krajnje
ruzno i primitivno , i zaista je za cudjenje da nadlezne sluzbe ne
reaguju ... i toga samo u BG ima mnogo vise nego si naveo ... Sada cu i
ja da zabelezim gde god primetim ...
Poz
Vladi“

petronije šuljagić [mailto:petronijesuljagic@gmail.com]
Jbt, oni stvarno misle da komuniciraju sa glasačima.
Misle da smo svi mi mentalno retardirani, a da su oni neki iluminati ili ne znam šta još..
Moraćemo na izbore i da sjebemo ta govna na propisan način.
Razmišljaj o odborničkom mestu na Novom Beogradu. Ovo više ne ide ovako.“

Poštovani, ovo svakako NIJE U SKLADU SA URBANISTIČKIM USLOVIMA I KOMUNALNIM PROPISIMA. Trava se uredno skraćuje što znači da su i nadležni iz JKP "Zelenilo - Beograd" ili slepi ili im je rečeno da ne diraju ovo PRIMITIVNO I RETROGRADNO OBELEŽJE. Vladimiru Terzinu je bilo potrebno mesec dana da ukloni mrtvo kuče koje je ležalo u neposrednoj blizini TC "Ušće" kojim se grad ponosi kao reprezentativnim trgovinskim centrom na ekskluzivnoj lokaciji. Koliko onda treba nadležnim komunalnim službama da uklone ovu mrtvačku kacigu, nesretni spomenik jednom bahatom ponašanju i nasilničkoj vožnji ??? Za ponašanje kolega sa Novog Beograda naš narod ima izraz: SLEP KOD OČIJU !!! Ne verujem da kolege sa Novog Beograda očekuju da postupite u skladu sa Članom 56. stav 4. Zakona o opštem upravnom postupku ("Službeni list SRJ", br. 33/97, 31/01), jer se oni sad bave daleko većim i složenijim kafanskokadrovskim problemima, tipa AFERA "DEMBELIĆ" http://novibeogradafera.blogspot.com/, kako da visokosrednjoškolci lepljivih prstiju iz ove korupcionaške afere izađu što manje oštećeni, bez posete diskoteci MADONA !!! Slične krajputaše možete naći i na Bežanijskoj kosi, u neposrednoj blizini policijske stanice, obeležje jednom krvavom obračunu grupa sa one strane zakona, prostor ispred i oko policijske stanice u Bulevaru Mihaila Pupina br. 165 je pretvoren u deponiju rashodovanih i oštećenih vozila, kojima je mesto pre u visokoj peći nego tu gde stoje. Srdačan pozdrav, Dejan Ilić“


Poštovani,
ovim putem iznosim primedbu i prigovor na NELjUBAZNO ponašanje Emilije Tomaš, Načelnice Odseka za izdavanje lokacijskih dozvola.
Naime, dana 16.3.2011. godine, dopisom IX 01 07-198, kolega i ja smo se obratili nadležnom Sekretarijatu sa zahtevom za uvid i kopiranje određene planske dokumentacije, a po osnovu ZAKLjUČKA Broj: 463-168/2009-VI-02 kojim smo od strane Odeljenja za imovinsko pravne i stambene poslove Uprave gradske opštine Čukarica delegirani da iznesemo nalaz i mišljenje u gore pomenutom upravnom postupku vraćanja nepokretnosti. Iz nadležnog sekretarijata upućeni smo da se obratimo Obradović Goranu, sa kojim je ostvaren kontakt dana 23.3.2011. godine, kada nam je rečeno da ćemo ponovo biti kontaktirani kada se pribavi tražena dokumentacija.Dana 29.3.2011. godine usmeno sam kontaktiran od strane Obradović Gorana sa kojim je dogovoreno da se dana 30.3.2011. godine izvrši uvid u deo tražene dokumentacije, nakon zvaničnog vremena predviđenog za rad sa strankama, iz razloga izbegavanja gužvi i obimnosti dokumentacije.
 Bili smo veoma iznenađeni ljubaznošću, predusretljivošću i ažurnosti zaposlenih u Sekretarijatu za urbanizam, što je za svaku pohvalu !
SVE OVO JE POKVARILA EMILIJA TOMAŠ, SVOJIM NELjUBAZNIM NASTUPOM, dana 30.3.2011. godine. Pošto je Obradović Goran otišao da iskopira odgovor na naš dopis IX 01 07-198 od 16.3.2011. godine, imenovana nam je prišla i krajnje NELjUBAZNO nas je upitala ko nam je dozvolio da razgledamo plansku dokumentaciju ?
Odgovorio sam joj da smo se zvanično obratili ovom sekretarijatu i da smo upućeni na Obradović Gorana kao lice za kontakt, nakon čega se imenovana udaljila, pokazujući i dalje neko nezadovoljstvo.
Nakon pregleda dela dokumentacije obratili smo se prisutnim zaposlenima sa pitanjem od koga možemo dobiti informaciju vezano za kopiranje tekstualnog dela planske dokumentacije. Kako Goran Obradović nije bio prisutan, obratio sam se Emiliji Tomaš koja je usiljenim odgovorom odbila da nam omogući kopiranje, ista nije pokazala interesovanje da me sasluša u pokušaju objašnjenja razloga našeg uvida u plansku dokumentaciju, ali je zato sebi dala za pravo da me detaljno izvesti kako će Goran Obradović biti kažnjen jer nije odredio lice koje će nas KGB-ovski nadzirati u razgledanju spisa ???
O ovom VEOMA NEPRIJATNOM I NEPRIMERENOM ponašanju imenovane sam izvestio kolegu i zamolio ga da pođe samnom, kako bi se na primeren način predstavili NEOPRAVDANO NAROGUŠENOJ Emiliji Tomaš, ali je ista obukla svoj sivi kaputić i oko 12:30 - 12:45 napustila službene prostorije, izbegavši tako pojašnjenje našeg prisustva u vremenu u kome se zvanično ne primaju stranke.
1.                  Da li Detaljni urbanistički plan ulica Kirovljeve i Požeške ("Službeni list grada Beograda", br. 25/92) spada u lična spisa gore imenovane ?
2.                  Po kom osnovu je imenovana nadležna da procenjuje prekršaj i kažnjava zaposlene, a da pri tom nema saznanja u dogovor između odgovornog lica i nas, kao stranaka ?
3.                  Ko će imenovanu da kazni za neprimereno i neljubazno ponašanje ?
4.                  Koji su razlozi njenog neprimerenog ponašanja i odbijanja da nam omogući kopiranje dokumentacije, potrebne za otklanjanje proceduralnih grešaka u upravnom postupku povratka nepokretnosti, zašta smo angažovani od nadležnog organa uprave gradske opštine Čukarica ?
I na kraju, da Vas po ko zna koji put pitam, kada će biti uklonjena mrtvača kaciga-spomenik jednom bahatom i siledžijskom ponašanju, a koja je postavljena u zelenom ostrvu, između dve saobraćajne trake, u Bulevaru Mihalila Pupina, neposredno posle raskrsnice sa ulicom Španskih boraca, a neposredno ispred zapadnog krila Palate "Srbija" na Novom Beogradu ?
Da li nadležne komunalne službe grada i gradske opštine Novi Beograd namerno NEĆE DA UOČE OVO PRIMITIVNO, RETROGRADNO I NEPRIMERENO mesto obeležavanja tragičnog događaja, pri čemu je način obeležavanja u DIREKTNOJ SUPROTNOSTI SA GRADSKIM PROPISIMA ZA TU OBLAST.
 VIŠE JE NEGO OČIGLEDNO DA VEĆ DVE GODINE NADLEŽNE KOMUNALNE SLUŽBE GRADA I OPŠTINE NOVI BEOGRAD NEĆE DA PRIMETE TAJ PRIMITIVIZAM NITI DA POSTUPE DA SE TO RUGLO UKLONI !!!
Dejan Ilić
stalni veštak za građevinarstvo
tel. 064-184-1619“

Pišite nam: sindikat.novibeograd@gmail.com

Vaš Sindikat





Нема коментара:

Постави коментар