Корупција

четвртак, 12. март 2015.

DR GANGULA ŠAPIĆ HTEO DA PREBIJE BOLNIČARKU!

Čelnik Novog Beograda, uznemiren jer mu je dete bilo u teškom stanju, psovao i vikao na bolničarku.
 Bivši vaterpolo as cepao papire po hodniku, a zbog incidenta koji je izvazvao morala da reaguje i policija
BEOGRAD - Milicu Ilić, medicinsku sestru Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, zamalo je, kako tvrdi za Kurir, juče na radnom mestu prebio predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je u bolnicu doveo bolesno dete!
Kako priča Ilićeva, Šapić je došao u Tiršovu u utorak po podne, oko pet sati, vidno uznemiren zbog bolesnog deteta, sedamnaestomesečnog sina Maksima.

Reagovala policija

- Dete je imalo temperaturu, ali nije bilo životno ugroženo. Prijem je urađen po već utvrđenoj proceduri. Međutim, iz nekog razloga to je razbesnelo predsednika opštine Novi Beograd. Pokušao je na silu da uđe iza pulta, počeo je da me psuje i viče: „Videćeš ti, razbiću i tebe i sve!“ Bila sam prisebna i pozvala sam obezbeđenje. Krenuo je na mene, ali ga je obezbeđenje u tome sprečilo - tvrdi Ilićeva i nastavlja:

- Pozvali smo policiju, ali ga ni oni nisu sprečili da nastavi da vređa. Dala sam izjavu o svemu što se dogodilo, a obaveštena je i uprava u Tiršovoj. Sramota je da se bilo koja javna ličnost, a posebno neko ko je na čelu jedne opštine, tako ponaša. Zato sam i odlučila da ispričam svoju priču.

Izgubio strpljenje

Šapić je potvrdio za Kurir da je do incidenta došlo. Ipak, kako tvrdi, dete mu nije imalo samo temperaturu, već ga je odveo u bolnicu u polusvesnom stanju, a sestra se „nije ponašala primereno“.

- Doveo sam sina u polusvesnom stanju u bolnicu. U momentu kada sam došao nije bilo nikog od osoblja. Nakon nekoliko minuta, koliko nam je trebalo da pronađemo nekoga da nas primi, devojka koja radi na prijemu mi je tri puta ponovila da neće uzeti podatke dok se ne sagnem i govorim kroz šalter, a ne sa strane. Tog trenutka sam zaista izgubio strpljenje i počeo da vičem - priznaje Šapić i dodaje:

- Istog momenta je došla doktorka i dete mi je primljeno u ambulantu. Žao mi je što sam izgubio kontrolu, ali mi je još više žao što je u momentu kad ne znam šta mi je sa sinom najvažnija stvar za tu devojku da li govorim kroz šalter ili van njega.

Opet bih uradio isto

Šapić kaže i da je „sramota da se ljudi koji rade na ovakvim mestima, umesto da pomognu ljudima, ponašaju kao da su bogom dani“.

- Vidim da je ta sestra dočekala svojih pet minuta popularnosti čim je i vas novinare obavestila o ovom događaju. Da sam na njenom mestu, bilo bi me sramota da o tome ikome govorim. Nadam se da će njena karijera nakon ovih izjava u medijima krenuti uzlaznom linijom, ali u nekom drugom pravcu, samo da više ne radi na tako odgovornom mestu, da ne bi neko sutra doživeo ono što sam ja doživeo - priča Šapić u jednom dahu i dodaje:

- Da se ovako nešto ponovi, opet bih uradio isto. Veoma mi je žao zbog toga što čovek dođe u situaciju da viče na nekoga da bi mu dete bilo primljeno u bolnicu u momentu kad je u polusvesnom stanju.

Inače, Šapić je dobio sina Maksima 3. avgusta 2013. godine sa Milicom Rajačić, bivšom manekenkom.

Uprava Tiršove
SESTRA MORA DA PODNESE IZVEŠTAJ

Uprava Tiršove upoznata je sa ovim incidentom, a medicinska sestra će morati da napiše izveštaj o tom događaju i preda ga načelnici pedijatrije.- Obavestićemo javnost o tome šta se tačno dogodilo kada dobijemo izveštaj od sestre i kada se utvrde sve okolnosti - rečeno nam je u Tiršovoj.


http://www.kurir.rs/vesti/politika/skandal-u-tirsovoj-sapic-hteo-da-prebije-bolnicarku-clanak-1702038