Корупција

среда, 18. новембар 2015.

DR GANGULA ŠAPIĆ IZMENJAO 15 POMOĆNIKA ZA SAMO TRI GODINE

Bivši vaterpolista birao i maturante, ali mu pomagao i obrađivač plemenitih metala

BEOGRAD - Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, za tri godine, otkako je na toj funkciji, promenio je čak 15 pomoćnika, saznaje Kurir. Jedan od njih bio je čak i maturant gimnazije, a drugi obrađivač plemenitih metala.

Osim što se na ovoj funkciji smenjivao veliki broj ljudi, neki su se zadržavali svega nekoliko dana, a postoje naznake da je zaobilažen zakon o ograničavanju broja zaposlenih, jer su ovi pomoćnici nakon imenovanja i brzog razrešenja postavljani na druga radna mesta.

Šapić kaže za Kurir da pomoćnik može biti bilo ko, jer je to mesto na koje se lice postavlja.
- Mesto pomoćnika ne zahteva obavezu da imate određenu školu. To je takvo mesto na kojem je pomoćnik postavljeno lice. To je mesto koje pripada koaliciji unutar opštine i stvar je raznoraznih dogovora koji se prave unutar koalicije - rekao je Šapić. Dodao je da nikakav zakon nije prekršen.
- Nemam šta da krijem, jer smo mi kao opština poslali zahteve Ministarstvu finansija za dodatna radna mesta koja su nam bila potrebna. Posle petog, šestog slanja zahteva odustali smo jer nismo dobili nijedno odobrenje, a zaposlenih nam je falilo - rekao je Šapić.



PaparacoTAJNI SUSRET S TADIĆEM

Šapić se juče u jednom beogradskom kafiću sastao s liderom SDS Borisom Tadićem, što nije promaklo foto-reporteru Kurira.

On je za Kurir rekao da je susret bio isključivo prijateljski.
- Dugo sam prijatelj s Tadićem, videli smo se i popili piće i nije bilo reči o politici - uverava Šapić.



http://www.kurir.rs/vesti/politika/sapic-izmenjao-15-pomocnika-za-samo-tri-godine-clanak-2022867

Нема коментара:

Постави коментар