Корупција

четвртак, 12. децембар 2013.

UHAPŠEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD NENAD MILENKOVIĆ

 
 

BEOGRAD – Bivši predsednik Opštine Novi Beograd Nenad Milenković i još šest osoba uhapšeno je zbog malverzacija sa izdavanjem poslovnog prostora u sklopu bioskopa „Fontana”, prenela je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Prema RTS-u, osumnjičeni su da su Opštinu oštetili za više od 1,5 miliona dinara.

Uhapšeni su direktor Poslovnog prostora Novi Beograd Miša Marković, predsednik Upravnog odbora Dejan Miljković, članovi Upravnog odobra tog preduzeć Petar Racković, Aleksandra Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, a traga se za Helenom Načić-Todorović, navodi se na sajtu RTS-a.
Tanjug
objavljeno: 12.12.2013

Nenad Milenković

 
Milenković sam došao u policiju
DANAS SAZNAJE Autor: J. Lukač Beograd - Bivši predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković uhapšen je juče tako što je sam došao u policiju posle telefonskog poziva, saznaje Danas nezvanično. Milenkovića rano ujutru policijski inspektori nisu zatekli na kućnoj adresi, jer iako je bilo tek 7,30 ujutru, već je bio izašao da odvede dete u jaslice. Zato su ga pozvali na mobilni telefon i rekli mu da dođe u policiju - PU Novi Beograd, i pri tome, prema saznanjima Danasa, nisu naveli razlog, odnosno da li će sa njim biti obavljen informativni razgovor.
 
Kada je Milenković došao do PU Novi Beograd, odmah je uhapšen i prebačen u sedište gradske policije u Ulici Despota Stefana. Uručeno mu je rešenje o zadržavanju od 48 sati, ali bez obrazloženja, i rečeno da će tek danas biti saslušan u Višem tužilaštvu. Prema informacijama Danasa, Milenković je potom pozvao advokata koji je podneo žalbu zbog takvog rešenja. Ni neki od ostalih privedenih juče ujutru nisu se zatekli na kućnim adresama, tako da je prema policijskim informacijama, za najmanje dve osobe pokrenuta potraga.
 
Akcijom Uprave kriminalističke policije, osim Milenkovića, obuhvaćeno je još sedam osoba, funkcionera JP Poslovni prostor - Novi Beograd, među kojima i direktor JP Miša Marković. „Milenković je, uz pomoć Markovića, naložio odgovornima u JP Poslovni prostor - Novi Beograd da donesu odluku kojom se stavlja na raspolaganje i neposredno upravljanje poslovni prostor u sklopu bioskopa „Fontana“, od 525 metara kvadratnih. Taj prostor su potom iznajmili preduzeću „Art & popcorn“ iz Beograda, i to na deset godina bez naknade“, naveli su izvori iz istrage. Prema krivičnoj prijavi, odluke su donete suprotno statutu opštine, i neke od njih su u pisanoj formi.
 
Osim Milenkovića i Markovića, uhapšeni su i Dejan Miljković, predsednik Upravnog odbora JP Poslovni prostor, kao i članovi UO tog preduzeća Petar R., Aleksandar K., Radisav D. i Vladimir G., dok se traga se Helenom N.T. Protivpravna korist u ovom slučaju ostvarena na štetu opštine Novi Beograd, prema navodima policije, veća je od 1,5 miliona dinara, a privedeni se terete za zloupotrebu službenog položaja. Bioskop „Fontana“ bio je dugo ruiniran i zatvoren, a renoviranje sredstvima opštine Novi Beograd završeno je prošle godine. Obnovljena sala bila je namenjena i dečijim nekomercijalnim ostvarenjima, dok se sudeći prema internet prezentaciji, firma Art pop corn predstavlja kao filmsko udruženje, koje se bavi i snimanjem kratkih filmova o lokalnim zajednicama, odnosno opštinama.
 
Biografija-Nenad Milenković (41) bio je predsednik opštine u prethodnom mandatu, a u DS se priklonio struji protiv Dragana Đilasa, i prešao u ZSS. Bio je i član Saveta za evropske integracije Vlade Srbije, poslanik i odbornik, te predsednik Stalne konferencije gradova i opština, član UO NALED-a i Političkog komiteta Saveta evropskih opština i regija. Na društvenim mrežama nezadovoljni građani pripisivali su mu zloupotrebe prilikom nabavki tonera za opštinu, i nabavke velike količine slatkiša - čokoladica i smokija.
 
Reagovanje ZSS-Stranka Zajedno za Srbiju saopštila je povodom rešenja o zadržavanju njihovog člana i bivšeg predsednika opštine Novi Beograd Nenada Milenkovića da svaka sumnja treba da bude proverena, kako bi bila utvrđena istina. Branioci Nenada Milenkovića su čvrsto na poziciji da nema elemenata krivičnog dela u navodima koji postoje u rešenju o zadržavanju i da Milenković nije oštetio budžet, dodaje se u saopštenju.
 

Нема коментара:

Постави коментар