Корупција

среда, 9. март 2011.

PREDSEDNIK NENAD MILENKOVIĆ NAMESTIO ADAPTACIJU NOVOBEOGRADSKIH ŠKOLA, ALTINSKOJ FIRMI MODULOR ZA 13,5 MILIONA DINARA

U toku leta 2010. Predsednik Nenad Milenković raspisuje tri tendera za izvođenje radova u 7 novobeogradskih osnovnih škola. Interesantno je da sva tri posla dobija jedna te ista firma – Modulor Beograd MB 06042902, vlasnika i direktora Mirka Lunića.

Preduzeće Modulor Beograd registrovano je 14.10.2005.godine sa osnovačkim kapitalom od 5.562 evra, sa adresom Nikolaja Saltikova 61, i pretežnom delatnošću konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem. Preduzeće Modulor je prijavilo dobit od 4,4 miliona dinara za 2009.godinu; 2,5 miliona dinara za 2008.godinu; 14 miliona dinara za 2007.godinu i čak 19 miliona dinara za 2006.godinu. Dakle kad god je neko preduzeće u krizi ono počinje od 2008.godine naprasno da sarađuje sa lopovskim Predsednikom Nenadom Milenkovićem, pare se kradu iz budžeta opštine, dele se fifti-fifti, a Predsednik Nenad Milenković kupuje stanove i džipove sebi i svojim saradnicima poput člana Veća Nebojše Pajovića.
 
Odjednom famozni konsultanti iz Modulara, na jesen potpisuju ugovore sa lopovskim Predsednikom Milenkovićem i uvode ih u posao. Kakve veze imaju konsultanti sa građevisnkim radovima, pitaju se zaposleni u opštini? Spekuliše se da je u načinu potkradanja na ovom poslu primenjen sistem Železnica Srbije i krađe prilikom nabavke vozova, samo što nije reč o butiku nego o konsultantima!

Kao jedini kriterijum za izbor u konkursnoj dokumentaciji navedena je „najniža cena“ što je prosto neverovatno! Kod nabavke građevinskih radova uvek se uzima kriterijum ekonomski najpovoljnije ponude, gde se pored ponuđene cene ponderišu i uslovi plaćanja, rok izvršenja radova, rok plaćanja, kvalitet radova, garantni period, itd.
Da je Milenković kupovao pirinač za potrebe đačke kuhinje na Produktnoj berzi u Novom Sadu kriterijum najniže cene bi bio ok, ali ovako vidi se da su čista lopovska posla u pitanju...

1. Predmet javne nabavke: JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA U OTVORENOM POSTUPKU ZA JAVNU NABAVKU RADOVA na investicionom održavanju krovova u OŠ „Ivan Gundulić“, OŠ „20 Oktobar“ i OŠ „Jovan Dučić“
MODULOR  3.294. 430 din + PDV  3.887.427 din

2. Predmet javne nabavke: JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA U OTVORENOM POSTUPKU ZA JAVNU NABAVKU izvođenja radova na zameni postojećih podnih podloga u OŠ „Mladost“, OŠ „Nadežda Petrović“ i OŠ „Laza Kostić“
MODULOR  3.982.100 din + PDV  4.698.878 din

3. Predmet javne nabavke: JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA U OTVORENOM POSTUPKU ZA JAVNU NABAVKU RADOVA NA ADAPTACIJI svečane sale u OŠ „Branko Radičević“
MODULOR  4.212.775 din + PDV 4.971.075 din

Ukupno: 13.557.380 din

Građani Novog Beograda glasajte za Predsednika Nenada Milenkovića i vašu platu tražiće da mu ostavite u Asteriksu ili u koverti na radnom stolu pored omiljenog džojstika, a potom će vas poslati u svoje preduzeće Siti Rent-A-Kar doo da fiktivno iznajmite njegove automobile i to mu platite preko računa.

Mi zaposleni u Opštini Novi Beograd nećemo glasati za njega, nama je dobrovoljno penzijsko osiguranje ukinuo i standard nam je srozao!

Vaš Sindikat

Нема коментара:

Постави коментар