Корупција

понедељак, 21. март 2011.

MINISTAR DUŠAN „10 %“ PETROVIĆ POLITIČKA ZAŠTITA PREDSEDNIKU NENADU „DEMBELIĆU“ MILENKOVIĆU I ČLANU VEĆA DRAGANU „SNIKERS“ VUJEVIĆU

Sindikat opštine Novi Beograd došao je do saznanja kako funkcioniše mafijaško udruženje Predsednika Nenada Milenkovića, čija je glavna karika Ministar Dušan Petrović, a kurir u mafijaškom lancu član Veća Dragan Vujević.




“Dušan Petrović, kadrovik
Premijer je rekao: ”Vladi su potrebni novi ljudi i nova energija.” Ministar trgovine i poljoprivrede novo je lice rekonstruisane Vlade. Njegovo ime je Dušan Petrović. Rekli biste da ga znate odranije?

Skrivao se poslednjih godina od medija, tako da računamo gotovo kao da je nov - ako zaboravimo da je misteriozni čovek iz vrha DS, koji vuče sve važne poteze, odmah nakon predsednika DS. Kao anonimni advokat ušao je u politiku da bi doskora predstavljao moćnu polugu DS, kadrirajući iz senke sa samog vrha te partije. Šta su njegovi konkretni uspesi? Šta ga je katapultiralo na tako visoku partijsku poziciju odmah uz predsednika Tadića? E, to je enigma. Kratak period njegovog ministrovanja na čelu pravosuđa u vreme Koštuničine vlade, tačnije 2007/2008. godine, nije obeležen ključnim promenama, već samo jezgrovitim obećanjima. Niti jedan od značajnijih procesa nije tada završen, iako ima i onih spremnih da ga pohvale, ali ne mogu baš tačno da se prisete u čemu i gde je ostavio svoj pečat.
 
Pamtite li neku njegovu rečenicu izdvojivši je kao izuzetnu? Teško, čak i ako guglate internet. Nema koraka koji je preduzeo a da je makar na tren kod nas izazvao oduševljenje ili samo iluziju da je on taj - pravi izbor. Ništa nije učinio ni da nas razbesni. Taj čovek prosto je nevidljiva politička figura sa delima koja o njemu ne govore gotovo ništa. Profesionalni partijski apartčik na najvišoj poziciji. To bi bila dovoljna definicija.
 
Šta ga održava na vrhu DS u potpredsedničkoj fotelji već jako dugo? I to je enigma. Neki kažu da je sposoban izvršilac specijalnih zadataka i da mu je zahvaljujući tome poverena uloga političkog moćnika koji odlučuje o rasporedu partijske garniture. On distribuira i mahom donosi odluke ko će od članova DS dospeti na koju funkciju u javnim preduzećima.
 
Da li je vreme da ode s tog mesta? Baza bi izgleda da vidi neke druge ljude. A ako stvar zavisi od njega, pred njim je test koji mora da reši. Zadužen konačno za konkretan posao koji iziskuje egzaktne rezultate jer je poslednjih godina s položaja zamenika predsednika DS bio zadužen za jačanje infrastrukture stranke. G17 plus otvoreno ga je, međutim, optuživala za preveliki uticaj na donošenje odluka u vladi, iako joj sam nije pripadao.
 
U vreme dok je bio ministar pravosuđa njegova pomoćnica je bila Snežana Malović. I često je optuživan da je upravo on vodio reformu pravosuđa, naravno, iz senke. Kažu i da je taj posao tako “fantastično” odradio da se EU zgrozila - od skandaloznog i partijskog odabira kadrova do malverzacija i umešanosti BIA u proceduru reizbora sudija.
 
E, iako su neki skeptični po pitanju toga koliko bi i šta mogao da uradi neko ko se ranije nije bavio ničim sličnim, on je sa sveže pozicije ministra trgovine i poljoprivrede već povukao prvi korak. Stavio je zabranu na izvoz brašna i pšenice u Crnu Goru jer je to video kao jedini način da obuzda skok cene hleba u Srbiji. Mudra odluka u danu kada predsednik Srbije Boris Tadić posećuje rodbinu u Crnoj Gori, pokušavajući da ojača položaj naše dijaspore u toj zemlji. Ali Petrović je iskusan političar, pravnik, u karijeri je bio i narodni poslanik u više saziva parlamenta Srbije i SRJ, a i predsednik opštine Šabac i zna, valjda, šta radi.
 
A ako kao pravnik i ne zna baš nešto o trgovini i poljoprivredi, ima kratak rok da lošu situaciju na tržištu dodatno upropasti. Hoće li se obračunati sa monopolistima, obuzdati rast cena, učiniti šta god za poljoprivrednike? Premijer zna odgovor na to pitanje. Premijer ga je tu i postavio (nadamo se da to nisu privredni moćnici iz senke). A i premijer, valjda, zna šta radi.
 
Ako je uspeh Petrovića do sada povezivan sa uspehom same stranke u javnosti, neko je valjda morao i sada da ga se seti kada je ta stranka suočena sa problemom kako da izgura do kraja mandata. “Gospodin 10 odsto”, kako ga opozicija naziva, javnosti nije baš tako prijemčiv. Ta javnost ima strah od onih koji se skrivaju od nje i koji se plaše izgovorenih reči. Jedan od vladara iz senke sada je isteran na videlo i duguje mnoge odgovore.
 
Rođen je 8. septembra 1966. godine u Šapcu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Šapcu. Pravni fakultet je završio u Beogradu. Od 1992. do 2000. bavio se advokaturom. Od 2000. do 2004. bio je predsednik SO Šabac i poslanik u Veću građana Skupštine SRJ. Član je Demokratske stranke od 1992, a 1996. je izabran za predsednika Opštinskog odbora DS Šabac. Za člana Predsedništva DS prvi put je izabran 2000, a potom i 2001. Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2003. Od 4. marta 2004. do imenovanja za šefa poslaničke grupe DS bio je potpredsednik Skupštine Srbije. Na XI skupštini DS 22. februara 2004. i na XII Skupštini 18. februara 2006. izabran je za potpredsednika stranke. Na sednici Glavnog odbora DS, 25. marta 2006, izabran je za zamenika predsednika Demokratske stranke. Ministar pravde u vladi Republike Srbije 2007-2008. godine.”

Građani Novog Beograda glasajte za Predsednika Nenada Milenkovića i vašu platu tražiće da mu ostavite u Asteriksu ili u koverti na radnom stolu pored omiljenog džojstika, a potom će vas poslati u svoje preduzeće Siti Rent-A-Kar doo da fiktivno iznajmite njegove automobile i to mu platite preko računa.

Mi zaposleni u Opštini Novi Beograd više nećemo glasati za njega, nama je i dobrovoljno penziono osiguranje ukinuo!

Vaš Sindikat

Нема коментара:

Постави коментар