Корупција

четвртак, 3. фебруар 2011.

PREDSEDNIK NENAD MILENKOVIĆ - BAHATI SLON U STAKLARSKOJ RADNJI

Od kako je jula 2008. postao Predsednik opštine, Nenad Milenković se ponaša bahato i kao slon u staklarskoj radnji ruši sve oko sebe, što nije ni čudo, jer sa 150 kg i liči na tu plemenitu životinju (vidi sliku).

Kada se dočepao opštinske fotelje počeo je da se sveti kadrovima bivšeg Predsednika i njegovog, kako je imao običaj da kaže, „smrtnog neprijatelja“ Željka Ožegovića, iako su svi u istoj, Demokratskoj stranci. Prvo je stradao Ožegovićev šef kabineta Nemanja Ranković koji je prebačen na mesto kontiste sa direktivom da se „što više maltretira, kako bi sam otišao iz opštine“. Zatim je smenjena Dragana Todorović Načelnica odeljenja za budžet i finansije koja je trebala da bude ponižena pred neposredan odlazak u penziju i postavljena na mesto komunalnog inspektora, ali je to u poslednjem trenutku sprečio Željko Ožegović.
Posle nje je na red došao službenik koji je bio zadužen za javne nabavke, Mališa Pavlović kome je prećeno mestom, takođe, komunalnog inspektora. Čovek je video koliko je sati i napustio opštinu pre nego što mu je uručeno rešenje za to radno mesto.

Sličan scenario je primenjen i sa Aleksom Uskokovićem, Šefom službe za zajedničke poslove koji nije verovao da je pogubljeni Predsednik Milenković spreman da ide i dalje, pa je i on završio na mestu komunalnog inspektora. Svi ovi pomenuti ljudi Željka Ožegovića su stručnjaci sa završenim fakultetima. Inače od strane zaposlenih u opštinskim Skupštinskim poslovima dobili smo informaciju da je Predsednik Nenad Milenković preko ekonoma Branislave Božović koja je bila u strastvenoj vezi sa Aleksom Uskokovićem pokušao da ga „drži u šaci“, ali je ovom dozlogrdilo da pokriva bahanalije Predsednika Nenada Milenkovića. Član Veća Dragan Vujević verbalno je napadao Aleksu Uskokovića, a sve u pokušaju da ga natera da i dalje potpisuje i trebuje čokoladice i smokije, te zamalo nije došlo do fizičkog razračunavanja, na opšte zaprepašćenje svih prisutnih.

Kada je tu fazu borbe završio, Predsednik Nenad Milenković je postao nervozan, jer nije više imao
Željko Ožegović
„neprijatelja“. Onda je, kao tipičan staljinista počeo da traži „mangupe u sopstvenim redovima“. Prvi je cenu za savesno obavljanje posla platio mr Žarko Radenković, Načelnik odeljenja za građevinsko-komunalne poslove, jer nije hteo da potpisuje neka, kako se priča, previše mutna rešenja za koja je čak i Gradonačelnik Ðilas morao da interveniše da se naknadno poništavaju, kako bi sprečio otrgnutog Predsednika Milenkovića  ga neprestano skandalizuje. Na mesto mr Žarka Radenkovića postavljena je Olivera Višnjić koja potpisuje sve što se podmetne ispred nje samo da dobije redovne mesečne stimulacije. Posebnu zahvalnost nejakom Načelniku Popcu za potpisivanja faktura pre roka plaćanja Predsednik Milenković izrazio je tako što je njegovu "tajnu dugogodišnju dragu" Gordanu Ševo premestio na radno mesto koje je mnogo bliže nejakom Načelniku Popcu. Inače kako se priča po opštinskim kuloarima od kako su u stratstvenoj vezi, a nekoliko puta su viđeni upravo u opštinskom stanu preko puta opštine, oboje su se drastično podmladili. Ipak, Gordana se svojoj najbližoj koleginici požalila da nejaki Načelnik Popac preterano i često poseže za dobrom kapljicom, i da sama zna da je veoma zaljubljive i nestabilne prirode.

Posle Radenkovića je došao na red Nenad Pejić, Šef službe za zajedničke poslove koji je premešten na potpuno marginalno mesto Šefa službe mesnih zajednica, a priča se da se i njemu „smeši“ mesto komunalnog inspektora već ove nedelje.
Vrhunac banditizma Predsednika Nenada Milenkovića je smenjivanje dva člana opštinskog veća, mr Aleksandra Arsova i Aleksandra Ćordaša koji je prošao skandalozno u skupšini opštine.
Poslednji skandal je pokušaj smenjivanja Načelnika odeljenja za budžet i finansije dr Saše Perovića bez pismenih ovlašćenja i uz pomoc trojice plaćenih gorila kada je policija morala da interveniše. Na njegovo mesto je dovedena Katarina Čubrić, rođaka Predsednika Nenada Milenkovića, glavna u logistici kod nameštanja javnih nabavki Nenada Milenkovića i njegove ekipe.
Takođe, sklonjeni su i Draga Živulović i Snežana Pejčinović zbog neslaganja sa samoubilačkom politikom predsednika Milenkovića.
Ima još, Predsednik Nenad Milenković ratuje i sa koalicionim partnerima. Do sada je, zbog njegove bahatosti, više sednica Veća odlagano, jer Nenad Milenković hoće da sakrije svoje malverzacije pa materijal dostavlja pred sam početak sednice i time navlači gnev kolega iz G17+, LDP i SPS-PUPS.

U poslednjih godinu dana, najvažnije odluke su donošene isključivo preglasavanjem i uz protivljenje ili bojkot  koalicionih partnera.
Predsednik Skupštine Živan Obrenović javno je upozoravao da je neophodno pomoći siromašnim građanima Novog Beograda i učestvovati u akcijama Crvenog krsta, dok je članica Veća Sanja Bogdanov bila satanizovana od strane Predsednika Nenada Milenkovića kada je predložila da Opština podrži osobe sa invaliditetom. Skandal zamalo nije nastao kada je zaposlena u Skupstinskim poslovima "iz pouzdanih izvora" saznala da je član Veća Milutin Ivanović nedolično ugovorio uzimanje nelegalne provizije za izgradnju trotoara u ulici Pere Segedinca 2-14, 7-10, 3-6, kao i izgradnju pešačke staze u ulici dr Ivana Ribara, u iznosu od 800 eura.

Građani Novog Beograda glasajte za Predsednika Nenada Milenkovića i dalje će vas bahato
ŽO
potkradati na svakom koraku.

Zaposleni u Opštini Novi Beograd za njega više neće glasati.

Vaš Sindikat

Нема коментара:

Постави коментар